20 aprilie 2024
Târgovişte – Casa creştină, alături de biserică

Târgovişte – Casa creştină, alături de biserică

Joi, 23 Ianuarie 2014, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, s-au desfãşurat lucrările Adunãrii Generale a Asociaţiei Centrul Diaconal „CASA CREŞTINĂ”, instituţie a Eparhiei noastre, membră a federaţiei “Filantropia” a Patriarhiei Române.

Cu această ocazie, a fost prezentat raportul de activitate pe anul 2013, raportul financiar, a fost ales un nou cenzor şi s-au discutat aspecte privitoare la parteneriatele şi proiectele de colaborare desfăşurate în anul recent încheiat.

Din cele prezentate, reţinem că asociaţia a sprijinit misiunea social-filantropică şi caritativă a Bisericii noastre, prin intermediul a numeroase proiecte, activităţi şi evenimente, realizate prin contribuţia unor diverse instituţii ecleziale sau de stat, ori ong-uri, cu scopul promovării valorilor evanghelice şi a ajutorării concrete a unor persoane aflate în situaţii limită, dar şi a derulării unor activităţi specializate de prevenire şi combatere a unor fenomene sociale îngrijorătoare, precum traficul de persoane, abuzul de alcool, consumul de droguri, ori violenţa domestică.

O realizare importantă a acestei instituţii filantropice a fost constituită de inaugurarea, în anul 2013, a Centrului Social Creştin , în cadrul căruia funcţionează: Centru de Consiliere; Centrul pentru tineret, Centrul de formare profesională, un spaţiu pentru activităţi de creaţie şi serviciu de informare şi documentare pentru tineret. De asemenea, în cadrul Centrului Social Creştin funcţionează Căminul Social de tip familial Sf. Ier. Nicolae, ce are ca scop asigurarea accesului tinerilor, separaţi temporar de părinţii lor, la găzduire, îngrijire, educaţie şi pregătirea în vedere reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale.

Pentru anul 2014, Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” îşi propune continuarea proiectelor aflate în derulare, alături de iniţierea altora noi, mai ales cu susţinere financiară din fondurile europene, ca şi prin atragerea de donaţii si sponsorizări din alte surse, pentru a susţine misiunea eclezială şi a dezvolta activităţi utile comunităţii noastre locale.

Precizăm faptul că Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” a fost înfiinţată în anul 2004 şi funcţionează sub oblăduirea Arhiepiscopiei Târgoviştei.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial