28 aprilie 2024
Dâmbovița – Afaceri NEGRE cu pâine albă!

Dâmbovița – Afaceri NEGRE cu pâine albă!

În perioada septembrie-decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au efectuat 2158 de controale în domeniul transportului, producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Poliţiştii au verificat atât documentele care însoțesc transporturile, cu privire la concordanța datelor înscrise, existența firmelor menționate în documente, precum și evidențierea în actele contabile ale societăților comerciale a tranzacțiilor efectuate, de la producător la beneficiarul final.

Controalele au vizat 512 societăți comerciale, 219 persoane fizice, fiind verificate și peste 1400 de mijloace de transport.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 54 de infracțiuni, din care 32 la Legea nr. 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1109 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 541.020 lei şi au dispus suspendarea activităţii unui agent economic.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial