6 mai 2024
Dâmboviţa – Amenzi şi drumuri pierdute-n ceaţă

Dâmboviţa – Amenzi şi drumuri pierdute-n ceaţă

Peste 70 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în decursul a patru ore

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier.

Astfel, au fost oprite în trafic, pentru control, 117 autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 19 120 de lei.

10 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, fiindu-le reţinute şi permisele de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, iar 7 pentru neportul centurii de siguranţă.

În atenţia poliţiştilor rutieri au fost şi pietonii, 18 dintre aceştia au fost amendaţi în urma abaterilor săvârşire.

Recomandări pentru o deplasare în siguranţă în condiţii de ceaţă

Având în vedere faptul că, în această perioadă a anului, ceaţa îşi face tot mai frecvent apariţia, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa le recomandă să manifeste o conduită preventivă pe timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Politiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor meteo şi de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Este indicat ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pentru care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Reamintim conducătorilor de autovehicule că au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol.

Se impune şi mărirea distanţei în mers între autovehicule. Este recomandat să se evite manevra de depăşire pe timp de ceaţă.

În ceea ce îi priveşte pe pietoni, poliţiştii rutieri le recomandă să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare. Poliţiştii rutieri urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial