7 mai 2024
Crevedia – Ce surpriză au avut poliţiştii după ce au deschis portbagajul unei maşini!

Crevedia – Ce surpriză au avut poliţiştii după ce au deschis portbagajul unei maşini!

pesteDepistat în timp ce transporta ilegal peşte

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Crevedia au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Buftea.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit că acesta transporta 80 de kilograme de peşte proaspăt, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, iar peştele a fost ridicat în vederea confiscării.

www.mariusbuga.ro_images_catuseMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

Poliţiştii din Pucioasa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui tânăr de 26 de ani, din Glodeni.

Cel în cauză, cercetat pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de un an.

Tânărul a fost încarcerat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.

www.mariusbuga.ro_images_grauAcţiuni ale poliţiştilor pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu produse agroalimentare

În perioada 12 februarie – 04 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Servicului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa, sprijiniţi de efective de la ordine publică şi poliţie rutieră, au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul producerii, prelucrării şi comercializării produselor agroalimentare.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat 155 de agenţi economici şi 34 de mijloace de transport.

Au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.330 de lei, dintre care 101 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 19 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și 28 la alte acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor descoperite, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 20.870 de lei, respectiv 5.760 de kilograme de cereale, 4.380 de produse de panificație, 6.299 de kilograme de legume și fructe, 345 de kilograme de carne și 860 de kilograme de pește.

La acțiuni au participat și reprezentanții Direcției Județene pentru Agricultură Dâmbovița și specialiști de la Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmbovița.

ploaieCOMUNICAT DE PRESĂ

Conduceţi prudent, în condiții de vreme nefavorabilă

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii de accidente rutiere pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

În contextul unui trafic pe timp de ceaţă ori ploaie, poliţia rutieră recomandă şoferilor să manifeste o atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale.

Atunci când traficul este intens, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi !

În ceea ce îi priveşte pe pietoni, poliţiştii rutieri le recomandă să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să poarte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Poliţia dâmboviţeană urează drum bun şi fără evenimente negative !

accgr4ALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulație!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizați că pe raza localității Râu Alb s-a produs un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din cercetări, a reieșit că un conducător auto de 52 de ani nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi și a acroșat și accidentat ușor un bărbat de 59 de ani.

De asemenea, un alt șofer de 66 de ani, din Morteni, în timp ce conducea un autoturism pe DN 72, în localitatea Dragodana, nu a respectat regulile privind efectuarea manevrei de depășire, intrând în coliziune cu autovehiculul pe care intenționa să îl depășească.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager.

Cele două victime au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Stimaţi conducători auto,

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Acordaţi atenţie deosebită pietonilor!

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Poliția dâmbovițeană vă informează:

  • Împotriva bărbatului reținut pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

  • Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor de amenințare, coruperea sexuală a minorilor și ultraj contra bunelor moravuri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

  • Față de bărbatul bănuit de tulburarea ordinii și liniștii publice, ultraj contra bunelor moravuri și amenințare a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial