25 aprilie 2024
Arhiepiscopia Târgovişte a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale

Arhiepiscopia Târgovişte a sărbătorit Ziua Culturii Naţionale

Ziua Culturii Naţionale sărbătorită în Arhiepiscopia Târgoviştei

Miercuri, 15 ianuarie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a avut loc, în Arhiepiscopia Târgoviştei, sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale.

În cadrul evenimentului cultural, ştiinţific şi artistic care s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană I.H. Rădulescu din Târgovişte, s-a dat citire mesajului pe care Înaltpreasfinţia Sa l-a trimis cu această ocazie, în care a subliniat faptul că: „Ziua Culturii Naţionale este un moment de celebrare a excelenţei româneşti, de rememorare a ceea ce înaintaşii noştri au făcut pentru înnoirea noastră spirituală şi culturală, dar şi un moment în care putem aprofunda rolul pe care fiecare din noi trebuie să îl avem în opera de apărare a valorilor noastre româneşti şi creştine, precum şi pentru promovarea identităţii noastre naţionale”.

Sărbătoarea a fost omagiată şi în cadrul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte, prin intermediul unui program complex de manifestări, ce au cuprins: un moment ştiinţific, în care s-au evidenţiat trăsăturile principale ale vieţii, activităţii şi operei poetului, publicistului şi prozatorului Mihai Eminescu, dar şi a legăturii dintre cult şi cultură, reliefându-se aportul Ortodoxiei româneşti la edificarea culturii noastre naţionale; un moment poetic şi unul artistic, ce au presupus, atât recitarea de poezii eminesciene, cât şi interpretarea unor cântece, cu versuri din opera marelui poet, de către Corul Seminarului.

Considerăm că Ziua Culturii Naţionale este moment de sărbătoare pentru toţi fiii neamului nostru, căci omagierea zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu reprezintă o fericită ocazie de a redescoperi împreună trăsăturile esenţiale ale identităţii noastre spirituale şi culturale.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial