23 aprilie 2024
150 copii din Găești și Titu au beneficiat de consultații stomatologice gratuite

150 copii din Găești și Titu au beneficiat de consultații stomatologice gratuite

colgateRomânia merită zâmbete Colgate

150 copii din Găești și Titu au beneficiat de consultații stomatologice gratuite oferite prin Programul Zâmbete Colgate

București, 3 mai 2018În weekendul 28 29 aprilie, Colgate®, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, a demarat, în județul Dâmbovița, prima etapă din 2018 a Programul Zâmbete Colgate®, parte din campania România merită zâmbete Colgate®. Aproape 150 elevi din clasele primare 0-IV, din Găești și Titu, au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, diagnostic cu recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

Aproximativ 400 de elevi și părinți au participat la lecțiile de igienă și 150 consultații s-au efectuat în cele două unități de învățământ. Conceptul de campanie este foarte potrivit, iar materialele puse la dispoziția copiilor atractive. Inspectoratul Școlar, respectiv cadrele didactice din unitățile de învățământ, au fost încântate de ideea implemetării programului, iar copiii au primit cu interes activitățile organizate. Pe viitor ne dorim extinderea proiectului în unități de învățământ din mediul rural, în comunități defavorizate“, a declarat Eugen Florea, Secretar Crucea Roșie Filiala Dâmbovița.

Programul Zâmbete Colgate®, cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară, se desfășoară în 10 școli din 5 județe din România, în perioada 28 aprilie 10 iunie, și continuă misiunea Colgate® de educare cu privire la importanța vizitelor periodice la medicul dentist și a igienei orale zilnice, de la vârste fragede.

În județul Dâmbovița, consultațiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc în Găești, în data de 28 aprilie, la Școala Gimnazială Șerban Cioculescu” și în Titu, în data de 29 aprilie, la Școala Generală Pictor Nicolae Grigorescu”. Pe lângă consultații, copiii au avut parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluță.

Programul Zâmbete Colgate® a fost lansat în 2017 ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate, când peste 1.500 de elevi înscriși în program au beneficiat de consultații stomatologice profesionale gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României.

În paralel, Colgate® desfășoară Programul Școlar Colgate® Bright Smiles, Bright Futures™, care a împlinit anul acesta 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care 6 milioane de elevi au beneficiat de lecții educaționale despre igiena orală corectă. Programul are anual trei ediții, în cadrul cărora sunt educați peste 200.000 de copii din întreaga țară. Prima ediție din 2018 are loc în perioada 15 martie 15 iunie și ajunge în județele Brăila, Călărași, Covasna, Mehedinți, Olt, Vaslui, Vrancea, Neamț și în sectoarele 1 și 5 din București. Începând cu anul 2015, programul se derulează în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial