2 mai 2024
Comunicat de presă USR: România a ajuns să trăiască pe caiet, cu un sistem sanitar în colaps din cauza PSD – PNL

Comunicat de presă USR: România a ajuns să trăiască pe caiet, cu un sistem sanitar în colaps din cauza PSD – PNL

Comunicat de presă

USR: România a ajuns să trăiască pe caiet, cu un sistem sanitar în colaps din cauza PSD-PNL

În timpul guvernării PSD-PNL, România a ajuns să nu mai aibă bani să își plătească medicii și medicamentele. Ciolacu și Ciucă au tocat banii pe pensii speciale și sinecuri și au lăsat sistemul sanitar să ajungă în colaps.

La Arad, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență și-a anunțat astăzi angajații că nu poate plăti salariile pentru că nu are fondurile necesare. La Timișoara, medicii au fost anunțați că își vor primi salariile la jumătate. Situații similare sunt și în alte spitale din țară.

Există întârzieri majore și la decontarea medicamentelor compensate eliberate de farmacii, astăzi farmaciștii sunt în stradă și protestează. Furnizorii spitalelor așteaptă și ei de luni de zile plata facturilor, angajatorii așteaptă de luni de zile plata concediilor medicale. USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să reducă risipa ca să aibă bani pentru cheltuielile de bază ale statului, începând cu spitale și medicamente. Marcel Ciolacu trebuie să își reevalueze prioritățile. Urgent.

„Spitalele sunt lăsate fără bani de salarii pentru medici și fără medicamente pentru pacienți. Farmaciștii sunt în stradă. Antreprenorii sunt îngropați în taxe. Românii nu mai fac față scumpirilor la alimente. România se prăbușește sub guvernarea PSD și PNL. Fără PNL, PSD nu ar fi putut face toate astea. Românii o duc din ce în ce în ce mai rău. Mai puțin o mână de privilegiați. Suferim cu toții pentru a avea ei bani de pensiile speciale – care cresc cu până la 8.000 de lei de la 1 ianuarie, pentru a avea ei bani de sinecuri și pentru că baronii lor nu se mai satură să fure bani”, spune președintele USR Cătălin Drulă.

„Într-o lume normală, managerii de spitale s-ar preocupa intens de satisfacția pacienților, îmbunătățirea condițiilor, formarea echipelor pe secții, acces la aparate și tratamente noi, planuri de investiții, etc. În România păstorită de Marcei, Ciolacu&Boloș, managerii stau pe avarii pentru plățile către furnizori și angajați. Trăim în România pe caiet, cu un sistem sanitar în colaps”, declară deputatul USR Adrian Wiener.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial