26 aprilie 2024

Un şofer din Dâmboviţa a dat etilotestul peste cap! Ce alcoolemie record avea

Webp.net-resizeimageCercetați pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii de la rutieră au întocmit dosare penale pe numele a patru bărbați sub aspectul comiterii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Cei în cauză au fost depistați în timp ce conduceau vehicule fără a poseda permise de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbații au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,49 și 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vă reamintim că persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,8 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă.

De asemenea, ca măsură complementară, se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial