8 mai 2024
Vânzătorii de pocnitori şi hoţii de brazi, pe capul poliţiştilor dâmboviţeni

Vânzătorii de pocnitori şi hoţii de brazi, pe capul poliţiştilor dâmboviţeni

Un bărbat este cercetat pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la regimului materiilor explozive

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Nucet, în timp ce deţinea fără drept un număr de 1246 de articole pirotehnice, din categoria a II-a.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul urma să comercializeze obiectele pirotehnice în zona unui complex comercial din municipiul Târgovişte.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul materiile explozive, conform Legii 126/1995.

Bunurile descoperite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Patru bărbaţi au fost depistaţi în timp ce degradau prin tăierea crengilor mai mulţi brazi

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea operaţiunilor ilegale din domeniul tăierii, transportului şi comercializării pomilor de Crăciun.

Astfel, au fost depistaţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, toţi din comuna Moroeni, în timp ce degradau mai mulţi arbori, specia brad, prin tăierea crengilor.

Faţă de aceştia, se efectuează cercetări pentru nerespectarea prevederilor Legii 46/2008 privind Codul Silvic.

Cantitatea de 100 de kilograme de cetină a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Pucioasa.

Acţiune a poliţiştilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului de mărfuri şi persoane, ocazie cu care au fost oprite în trafic, pentru control, 159 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 18 460 de lei şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu :

Un bărbat, din comuna Dărăşti, judeţul Ilfov, a fost depistat în timp ce transporta trei cabaline pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Astfel, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto în conformitate cu prevederile HG 984/2005.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial