26 aprilie 2024
TOŢI PĂRINŢII SUNT INTERESAŢI! Întâlnire de urgenţă la Poliţia Dâmboviţa după tragedia de la Cazaci!

TOŢI PĂRINŢII SUNT INTERESAŢI! Întâlnire de urgenţă la Poliţia Dâmboviţa după tragedia de la Cazaci!

int-ipjCOMUNICAT DE PRESĂ

 Cât de bine vă cunoașteți copilul?

Astăzi, 29 martie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a avut loc o întâlnire a conducerii inspectoratului cu reprezentanții Instituției Prefectului, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Școlar Județean, Centrului de Resurse și Asistență Educațională și cei ai Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Totodată, la activitate au participat șeful Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte privind jocurile virtuale cu conținut nociv care conduc la tragedii, cu precădere în rândul elevilor de ciclu primar și gimnazial.

De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative și pentru reducerea gradului de victimizare a copiilor.

În această perioadă, polițiștii, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții, desfășoară activități de informare în toate unitățile de învățământ din județ.

Poliția dâmbovițeană le recomandă părinților să aibă o bună comunicare cu propriul copil, să îl supravegheze îndeaproape și să-i acorde atenție.

Stați de vorbă cu copiii dumneavoastră despre riscurile care ar putea să vină din participarea la provocări online. Ei ar putea să cadă pradă presiunii grupului și să nu conștientizeze riscurile la care se expun.

Monitorizați aplicațiile pe care copilul dumneavoastră le folosește. Descărcați-le și utilizați-le, astfel încât să înțelegeți cum funcționează și ce rol au. Acest lucru vă va permite să aflați cu cine vorbește copilul în spațiul virtual.

Fiți la curent cu ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare.

Instalați un sistem de monitorizare care vă va permite să supravegheați activitatea copiilor pe internet.

Manifestați atenție la cercul de prieteni ai copilului.

Discutați în permanență despre idealurile, problemele și dorințele pe care copilul dumneavoastră le are.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial