26 aprilie 2024

Tineri, băuţi, dar la volan! Dosar penal!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciPoliţiştii rutieri au fost la datorie pentru pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbaţi, de 30, respectiv 32 de ani, în timp ce conduceau autoturisme pe drumul public, deşi se aflau sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele bărbaţilor, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

Totodată, un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Prahova, a fost depistat de poliţiştii morenari în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Dărmăneşti, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Alţi doi tineri sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat ori neînregistrat, potrivit legii”, după ce au fost depistaţi de poliţiştii rutieri conducând mopede neînregistrate pe drumurile publice şi fără să posede permise de conducere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial