22 mai 2024

Dâmbovița – Peste 250 de polițiști, prinși în BLOCADA!

www.mariusbuga.ro_images_mpolPe parcursul lunii august, peste 250 de poliţişti dâmboviţeni acţionează zilnic în cadrul acţiunii “Blocada”

 

Urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, pe parcursul lunii august se desfăşoară acţiunea “Blocada”.

 

Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, precum şi, în colaborare cu specialişti în domeniu, pentru respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor, a timpilor de conducere şi odihnă şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

 

În urma neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat 465 de contravenţii, în valoare totală de peste 81 000 de lei.

 

Dintre acestea, 66 au fost pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 33 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990.

 

314 conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, 57 dintre aceştia fiind amendaţi pentru viteză excesivă.

 

De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

 

 

În cadrul acţiunilor au fost constatate 10 infracţiuni, din care 3 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi 1 pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial