Târgovişte – Concertul de colinde al şcolilor de teologie | TargovisteNEWS

Târgovişte – Concertul de colinde al şcolilor de teologie

con-col (1)Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar și de Părinți Consilieri de la Centrul eparhial, a participat,  la Clubul Studenţilor al Universităţii “Valahia” din Târgovişte, la Concertul de colinde al şcolilor de teologie din Eparhia noastră.
Evenimentul, dedicat sărbătorii Nașterii Domnului, a fost susținut de Corul Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur” (dirijor Pr. prof. dr. Gheorghe Drăghici și Prof. drd. Florinel Cazan) şi de Corul Facultății de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universitãţii “Valahia” din Târgovişte (dirijor Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu). Acompaniamentul muzical a fost asigurat de dl. Prof. Alexandru Bondu, dar și de elevi ai Liceului de Muzică și Arte Bălașa Doamna din Târgoviște.
La concert, au luat parte, oficialități locale, reprezentanți ai conducerii Universității, studenţi şi elevi, alături de părinții lor, precum și credincioși din oraș.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat caracterul pastoral-misionar al colindelor, rod al înțelepciunii poporului român creștin ortodox, ce transmit, în mod clar, simplu și concret elemente ale învățăturii noastre de credință.
La final, Mitropolitul Nifon a prezentat Almanahul bisericesc al Eparhiei noastre pe anul 2019, tocmai tipărit, alături de câteva noi CD – uri ale Coralei Catedralei Mitropolitane.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]