28 martie 2024
Târgovişte – Concertul de colinde al şcolilor de teologie

Târgovişte – Concertul de colinde al şcolilor de teologie

con-col (1)Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar și de Părinți Consilieri de la Centrul eparhial, a participat,  la Clubul Studenţilor al Universităţii “Valahia” din Târgovişte, la Concertul de colinde al şcolilor de teologie din Eparhia noastră.
Evenimentul, dedicat sărbătorii Nașterii Domnului, a fost susținut de Corul Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur” (dirijor Pr. prof. dr. Gheorghe Drăghici și Prof. drd. Florinel Cazan) şi de Corul Facultății de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universitãţii “Valahia” din Târgovişte (dirijor Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu). Acompaniamentul muzical a fost asigurat de dl. Prof. Alexandru Bondu, dar și de elevi ai Liceului de Muzică și Arte Bălașa Doamna din Târgoviște.
La concert, au luat parte, oficialități locale, reprezentanți ai conducerii Universității, studenţi şi elevi, alături de părinții lor, precum și credincioși din oraș.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat caracterul pastoral-misionar al colindelor, rod al înțelepciunii poporului român creștin ortodox, ce transmit, în mod clar, simplu și concret elemente ale învățăturii noastre de credință.
La final, Mitropolitul Nifon a prezentat Almanahul bisericesc al Eparhiei noastre pe anul 2019, tocmai tipărit, alături de câteva noi CD – uri ale Coralei Catedralei Mitropolitane.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial