26 aprilie 2024

SCANDAL MONSTRU între preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi fostul lider al liberalilor, Mihai Volintiru!

www.mariusbuga.ro_images_mvolintiru„Avem probleme majore, și astea sunt generate în ultimul moment, pe implementarea proiectelor pe Registrul Agricol. Dacă etapele de pregătire, chiar și de livrare pe unul dintre proiecte a unor componente, au fost parcurse foarte bine, întâmpinăm diverse dificultăți…

Dacă proiectele nu sunt implementate, voi trimite dosarele la DNA și voi cere tragerea la răspundere nu doar a celor care sunt pe hârtii, ci tragerea la răspundere penală a celor care sunt în fapt proprietarii societăților comerciale respective.

Am sperat ca lucrurile să meargă bine, interesul Consiliului Județean este să implementeze aceste proiecte. Suntem singurul județ din România care are două astfel de proiecte în implementare, sunt 8 milioane de euro și nu ne permitem să-i pierdem. P

entru Registrul Agricol Informatic pe zona Șotânga, beneficiari unitățile administrativ teritoriale Șotânga, Aninoasa, Doice ști, Dragomirești, Gura Ocniței, Mănești, Niculești, Pietrari, Răzvad, Ulmi, Voinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Buciumeni, avem următoarea situație: s-au livrat și instalat echipamentele de calcul la CJD și la UAT-uri, s-a realizat rețeaua de comunicații prin STS, s-au instalat aplicațiile informatice, s-au instruit utilizatorii și administratorii sistemului informatic.

În prezent se derulează activitatea de implementare a sistemului informatic, configurare și populare a bazelor de date cu date specifice UAT-ului și se realizează interfațarea cu sistemele informatice ale instituțiilor la nivel central, Ministerul Afacerilor Interne, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Agenția pentru Administrare Fiscală, Agenția de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Am cerut prelungirea perioadei de implementare a proiectului până la 31 decembrie 2015, întrucât avem probleme în ceea ce se cheamă migrația datelor către toți utilizatorii de la toate aceste componente.

Pe acest proiect nu-mi fac probleme, el va fi finalizat și este și cel mai mare

Adjudecarea s-a făcut deci undeva la 60% din valoarea estimată a contractului.

Am constatat în momentul când aveam nevoie să primim echipamentele, licențele, să începem activitățile de instruire, operatorul economic nu este în stare să ne livreze tot ceea ce scrie în contract, nu a putut prezenta un grafic al activităților relevante din cadrul proiectului și am avut cel puțin patru runde de discuții și negocieri, de fiecare dată prezentându-se din partea acestui operator economic alte persoane, chiar și subcontractanți, ca într-un final să constat cu surprindere maximă că proprietarul real al acestei firme este dl Mihai Volintiru, care este în situația de a crea o pagubă Consiliului Județean prin neaplicarea acestui proiect de aproape 3 milioane de lei.

La momentul acesta nu au fost realizate: livrarea și instalarea a 60 de calculatoare la UAT-urile partenere, instalarea softului pe serverele de la sediul CJ, configurarea și implementarea bazelor de date, migrarea și integrarea diverselor structuri de date existente, portalul cu servicii electronice pentru cetățeni, consultare și plată creanțe locale Registru Agricol online, documente și informare online, implementarea semnăturii digitale, finalizarea lucrărilor la rețeaua de comunicații cu serverele CJ și testarea.

Și pentru acest contract am solicitat prelungirea până la 31 decembrie 2015.

Am cerut o întâlnire conducerii firmei, a celor care sunt pe hârtii deocamdată, dar au declinat-o, pe motiv că sunt ocupați.

Nu voi lăsa lucrurile la modul ăsta și voi pune în cârca acestei societăți comerciale și a persoanelor fizice care s-au prezentat pe aici de vreo jumătate de an toate consecințele de natură financiară pe care le suportă Consiliul Județean, adică voi cere despăgubiri de 3 milioane lei, dobânzi, penalități pentru neimplementarea proiectului și voi face sesizare penală, pentru că ceea ce se întâmplă aici pe fonduri europene se circumscrie foarte clar normelor legale care țin de fapte de corupție”, a declarat președintele CJ Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial