26 aprilie 2024

VESTE BUNĂ! “Nu se măresc taxele și impozitele la nivelul municipiului Târgoviște pentru anul 2016”

cstanp„Nu se măresc taxele și impozitele la nivelul municipiului Târgoviște pentru anul 2016.

A fost un amendament privind creșterea impozitelor cu 500% pentru clădirile și terenurile degradate, dar acest lucru se va realiza prin acte administrative individuale pentru fiecare imobil în parte. În prima ședință ordinară din luna ianuarie, în momentul în care această hotărâre va începe să-și producă efectele, vom avea un inventar al acestor clădiri și terenuri din Târgoviște și voi propune Consiliului Local majorarea impozitului, pentru că noi considerăm că nu este normal ca în municipiu clădirile să fie lăsate în stadiu de degradare, lăsate pur și simplu să se deterioreze și să prezinte un pericol pentru cetățenii municipiului.

În urma modificărilor legislative, a fost introdusă și clădirea rezidențială pentru persoanele juridice, ceea ce înseamnă că impozitul pentru clădirile care sunt folosite pentru locuință de către anumite societăți comerciale se va plăti un impozit foarte mic, este vorba despre o scădere drastică a acestor impozite.

De asemenea, există o prevedere cu caracter de noutate și anume clădirea folosită ca domiciliu aflat în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim pe țară, pot exista în exclusivitate prin indemnizația de șomaj sau ajutor social, sunt scutite de impozite.

Același lucru este valabil și pentru terenuri. Totodată, sunt scutite de impozit 7 ani persoanele care își anvelopează termic clădirile, apartamentele.

Tot pentru a veni în sprijinul cetățenilor municipiului, există și o dispoziție privind scăderea tarifelor achitate la parcări.

Hotărârea își va produce efectele începând cu data de 1 ianuarie 2016”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial