26 aprilie 2024
RĂCARI: Un băiat de 13 ani susţine că a fost maltratat de tatăl lui, fost poliţist! Legat şi bătut pentru 500 de lei?!

RĂCARI: Un băiat de 13 ani susţine că a fost maltratat de tatăl lui, fost poliţist! Legat şi bătut pentru 500 de lei?!

Un baiat de 13, din Racari, isi acuza tatal, fost politist, ca l-a batut crunt si l-a legat de sifonier, fara motiv. Parintele lui spune ca nimic nu este adevarat, dar recunoaste ca l-a certat mai dur dupa ce baiatul i-a furat cardul bancar din portofel, de unde a scos 500 de lei. Adolescentul a cerut ajutorul unui echipaj de la ambulanta, sa fie dus la spital. Medicii spun ca nu are rani grave, dar e clar ca este abuzat emotional si are nevoie de consiliere psihologica.

Un anturaj dubios

“Care este realitatea pana la urma? El a spus ca a fost legat, batut. Nu e adevarat, uitati sunt ceilalti in casa!”, i-a spus tatal baiatului sefului Serviciului de asistenta sociala al Primariei Racari, Ion Tudor. Baiatul este in clasa a saptea. Tatal lui spune ca in ultima perioada adolescentul a intrat intr-un anutraj dubios, chiuleste mult de la scoala, fura lucruri din casa si ii creeaza numai necazuri. Omul sustine insa ca nu i-a dat nicio palma. “A inceput sa ma ia la injuraturi si sa arunce cu pietre-n mine. Baiatul? Da! L-am prins pe acolo, l-am bagat in casa. M-am apucat sa-l dezbrac, mirosea a hoit. Picioarele-i erau asa, lovit la picioare. Ma ce s-a intamplat cu tine? Zice, tati nu mai ma bate ca sunt eu batut de soarta. Ma, cine te-a batut? N-a vrut sa spuna cine. L-ati lovit si dvs? Nu, i-am spus-cine te-a pus sa iei cardul?!”, a declarat pentru mariusbuga.ro Marian Tudor, tatal baiatului.

Mama recunoaste ca baiatul este batut de tata

Mama baiatului recunoaste insa ca sotul ei l-a mai altoit pe fiu, dar nu atat de rau, cum sustine acesta si ca de fapt ultima data ar fi fost agresat de niste tineri din vecinatate “Era batut, era.. Acuma nu pot sa zic… L-am vazut cand l-am dezbracat, era zgariat si pe picioare. P-aici pe la ochi, pe la buze. Cine l-a lovit? A zis ca l-au batut tiganii… A dat sotul dvs in el? A mai dat si el dar nu in halul ala…”, ne-a marturisit Mirela Tudor, mama adolescentului.

Ancheta incalcita

“Am fost sesizati de Spitalul Targoviste de un minor care a fost batut. Ce se va intampla cu el? Vom face o evaluare initiala urmand a se lua masurile care se impun”, a precizat Cerasela Gurgu, purtatorul de cuvant al DGASPC Dambovita. “Copilul declara ca a fost batut de tata. Dupa examinarea initiala medicala am constatat ca nu are leziuni care sa-i puna viata in pericol sau sa necesite internare. Psihic este afectat? Evident, ii este frica, nu stim sigur de ce, de parinti…”, a opinat dr.Carmen Marcu, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste. “Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire si alte violente, urmand a se propune solutie legala prin Parchet”, spune agentul Raluca Trandafir, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Victima, inca in familie

Deocamdata asistentii sociali au decis sa-l lase pe baiat in familie, dar spun ca vor monitoriza atent situatia lui. Daca se va constata ca este abuzat de tatal lui, asistentii sociali spun ca-l vor duce pe adolescent intr-un centru pentru copii aflati in dificultate

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial