Premieră! Turism cultural la Aninoasa! | TargovisteNEWS

Premieră! Turism cultural la Aninoasa!

toamna-anin După ce, anul trecut, a fost prima localitate dâmbovițeană care a găzduit concertul de marcă “Vioara lui Enescu”, Aninoasa vine anul acesta cu alte noutăți. “Toamna Culturală Aninoșeană”, manifestarea complexă care se va desfășura vineri, 22 septembrie 2017, așează laolaltă teatrul, cu lansarea de carte, vernisajul de expoziție, dar și – premieră – ideea de turism cultural. Un grup de 55 de turiști din Sofia (Bulgaria) va lua cunoștință de frumusețile Aninoasei și va fi cazat în Casa Brâncovenească de la Mănăstirea Viforâta. După ce vor vizita Curtea Domnească din Târgoviște și Mănăstirea Dealu, turiștii bulgari vor avea parte, în locul de belvedere de la Monumentul Eroilor, de un recital al Ansamblului “Vestitorii Aninoasei”. Apoi, “Grădina Bucuriei” de la Mănăstirea Viforâta va găzdui câteva ceasuri de muzică și poezie cu “Clubul Victorioșilor”. “Aninoasa- tărâm de poveste” este titlul cărții scrise de Victor Mihalache, volum ce va fi lansat în foyerul Centrului Cultural din localitate. Apoi, un colectiv al Teatrului “Tony Bulandra” va prezenta spectacolul “Mofturile lui Nenea Iancu”. De menționat că regizorul spectacolului este un aninoșean celebru: MC Ranin.

   Producătorul complexului de manifestări este art-managerul Victor Mihalache, iar dezvoltatorul acestui modern concept cultural este primarul Aninoasei, domnul Constantin Maricescu.
Life-Style

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

UNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali [...]