26 aprilie 2024
Potlogi şi Corneşti – Incendii de vegetaţie

Potlogi şi Corneşti – Incendii de vegetaţie

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

• În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 2(două) incendii de vegetaţie, în care a ars cca. un hectar de vegetaţie uscată şi cca.1000kg de coceni, astfel:

 Garda Potlogi (com.Corbii Mari – 5000mp vegetaţie uscată);  Garda Corneşti (com.Corneşti – 100mp vegetaţie uscată şi cca.1000kg coceni);

• Luni – 02 octombrie, la ora 11:30, un echipaj de intervenţie de la Garda Potlogi a fost solicitat pe autostrada A1 – km.42 (pe raza localităţii Vânătorii Mici – jud.Giurgiu), unde un autocamion ce transporta sodă calcinată s-a răsturnat pe partea dreaptă, pe ambele benzi de circulaţie (sensul de mers Bucureşti – Piteşti). Pompierii au asigurat zona, acţionând pentru sablarea carosabilului de scurgerile de combustibil provenite din rezervorul autocamionului;

• Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 23 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, dureri lombare şi abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

ATENŢIE CETĂŢENI !

„În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi legale vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancțiunii contravenționale este cuprinsă între 1000-2500 lei.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial