26 aprilie 2024

Poliţiştii dâmboviţeni, LA DATORIE de Paşte! Uite unde stau de veghe!

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitiePoliţiştii dâmboviţeni, prezenţi la datorie !

În contextul manifestărilor religioase şi cultural-artistice, circumscrise Sărbătorilor Pascale, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a întreprins o serie de măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor antisociale, pe raza localităţilor din judeţ.

Astfel, la data de 19 aprilie a.c., vor acţiona peste 300 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră,  investigaţii criminale, intervenţie rapidă şi din cadrul structurilor specializate în arme, explozivi şi substanţe periculoDe altfel, prin prezenţa poliţiştilor în stradă în număr cât mai mare se doreşte descurajarea săvârşirii de infracţiuni şi astfel neaglomerarea serviciului de urgenţă prin reducerea numărului de apeluri la 112.

 

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE !

 

Recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă pe durata Sărbătorilor Pascale

În perioada 19-21 aprilie a.c.,  140 de poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi prezenţi la datorie, acţionând pe tronsoanele de drum intens circulate, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii dâmboviţeni vor  folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Radarele vor fi amplasate în sistem „cascadă” pe principalele artere rutiere din judeţ, în special în aşa-zisele „puncte negre” – acolo unde şoferii sunt predispuşi la comiterea de accidente rutiere ca urmare a depăşirii vitezei  legale de deplasare.

Totodată,  având în vedere manifestărilor religioase şi culturale,  poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în vecinătatea lăcaşurilor de cult, pentru fluidizarea şi dirijarea traficului rutier.

În acest context, solicităm participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, astfel încât deplasarea lor să se desfăşoare în condiţii de siguranță.

Conducătorilor de autovehicule care se pregătesc să plece la drum în acestă perioadă de sărbătoare le recomandăm să țină seama de câteva sfaturi utile, după cum urmează:

 

  • Ø nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

 

  • Ø folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

 

  • Ø adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo, de drum şi de trafic;

 

  • Ø circulaţi cu viteză redusă, mai ales în zonele aglomerate;

 

  • Ø folosiţi luminile de întâlnire pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, mai ales în condiții de vizibilitate redusă;

 

  • Ø păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care vă precede;

 

  • Ø opriţi autovehiculele doar în locurile special amenajate, pentru a nu stânjeni circulaţia celorlalte vehicule şi a preveni apariţia blocajelor;

 

  • Ø evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosit! În cazul în care veţi parcurge o distanţă mai mare, etapizaţi-vă călătoria, fiind indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele.

Poliţia rutieră vă doreşte drum bun şi fără evenimente neplăcute!

 

www.mariusbuga.ro_images_radarPeste 500 de conducători auto, sancţionaţi de poliţişti pentru încălcarea regimului legal de viteză

În perioada 14-17 aprilie a.c, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi a Formaţiunilor de Profil  au acţionat pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunilor, au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate pe principalele artere ce tranzitează judeţul,  fiind aplicate 920 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 539 de şoferi au fost amendaţi pentru exces de viteză, 129 pentru neportul centurii de siguranţă şi 15 pentru utilizarea telefonului mobil pe durata deplasărilor, fără a avea activ dispozitivul ”handsfree”.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Acţiunea s-a înscris în calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

 

www.mariusbuga.ro_images_mpol108 INFRACŢIUNI CONSTATATE DE POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI, PE PARCURSUL A 24 DE ORE

 Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa continuă acţiunile preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Astfel, în cursul zilei de ieri, 17 aprilie a.c., 218 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.

În cadrul acţiunilor,  au fost verificaţi 53 agenţi economici şi 519 de mijloace de transport.

Poliţiştii au constatat 108 de infracţiuni, din care 13 de evaziune fiscală. De asemenea, au fost aplicate 328  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 53 580 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 54 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 5 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 256 de participanţi la traficul rutier fiind amendaţi pentru abaterile comise.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare se ridică la peste 3 200 de lei, constând în alcool şi produse de alcool, peşte şi produse din peşte, precum şi alte produse.

Exemplu:

În urma controlului la o societate comercială din municipiul Târgovişte, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că administratorul, un bărbat, de 38 de ani, de origine chineză, ar fi achiziţionat diferite mărfuri de la agenţi economici de tip”fantomă”, disimulând astfel aprovizionările efectuate.

Totodată, au fost descoperite mai multe maşini de tuns ce purtau însemnele unor mărci înregistrate, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă şi autenticitate.

De asemenea, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu Legea 103/1992, cu amendă în valoare de 1000 de lei, întrucât a oferit ilegal spre comercializare 52 de candele ce purtau însemne bisericeşti.

Faţă de acesta, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

 

 

 

 

 

         

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial