7 mai 2024

Ludești – Câte ilegalități ASCUNDEA acest șofer!

www.mariusbuga.ro_images_mpolInfracţiuni la regimul rutier, cercetate de poliţişti

 

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ludeşti au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani, din localitate.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie era expirată.

 

Întrucât conducătorul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

De asemenea, în ziua de 06 septembrie a.c., un tânăr, de 25 de ani, din Valea Lungă, a fost depistat la volanul unui autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Cu ocazia testării cu aparatul alcooltest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Faţă de cei doi bărbaţi, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infrcaţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

 

Poliţia dâmboviţeană recomandă :

 

ALEGE VIAŢA! RESPECTAŢI REGULILE DE CIRCULAŢIE !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial