27 aprilie 2024

Poliţia Dâmboviţa A CONFISCAT 3 ARME! Vezi pentru ce s-au dat peste 2400 de sancţiuni!

hoticACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

 

 

48 de infracţiuni au fost constatate și peste 2400 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate de polițiști, în ultima săptămână, în urma acțiunilor desfășurate pentru siguranța cetățeanului. De asemenea, au fost confiscate 3 arme şi 11 cartuşe şi au fost reţinute 44 de permise de conducere şi 45 de certificate de înmatriculare.

        

În perioada 22-28 august a.c., poliţia dâmboviţeană, pe lângă activitățile curente de asigurare a ordinii și liniștii publice, a organizat 142 de acţiuni preventive în cadrul cărora au fost instituite 129 de filtre rutiere şi verificate în bazele de date 1052 de  autovehicule.

 

Pentru desfășurarea acestor activități, au fost angrenați zilnic, în medie 150 de polițişti .

 

Au fost constatate 48 de infracţiuni, din care 37 în flagrant delict.

 

Din totalul infracţiunilor, 25 au fost la regimul rutier şi 6 în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase.

 

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 2414 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 480 500 de lei.

 

Din numărul total al amenzilor aplicate, 295 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 49 la Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

 

 

 

Cele mai multe sancţiuni, 1962, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 712 dintre acestea fiind pentru pentru depăşirea vitezei legale şi 7 pentru consumul de alcool.

 

Totodată, au fost reţinute 44 permise de conducere şi retrase 45 de certificate de înmatriculare.

 

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au depistat un bărbat pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, acesta fiind urmărit de autorităţile finlandeze pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

 

De asemenea, ca şi măsură complementară, poliţiştii au dispus conficarea a două arme letale şi a uneia neletale supuse autorizării precum şi a 11 cartuşe a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

 

Stimaţi cetăţeni,

 

Şi în perioada următoare, poliţia dâmboviţeană va continua să fie prezentă la datorie, acţionând pentru depistarea şi sancţionarea promptă a faptelor antisociale ce afectează climatul civic.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial