26 aprilie 2024

Patroni din Dâmboviţa, amendaţi pentru că nu dădeau nici măcar salariul minim pe economie!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE AUGUST 2017

În cursul lunii august 2017 I.T.M. Dâmbovița a efectuat 83 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 84 de controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 12 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 17000 de lei pentru următoarele neconformități: negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor efectuate de către inspectorii de muncă, lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

În vederea punerii în aplicare a Programului de guvernare 2017-2020 I.T.M. Dâmbovița desfășoară continuu acțiuni de identificare a muncii nedeclarate. În luna august au fost depistate 8 persoane muncind fără forme legale pentru un angajator din domeniul instalării mașinilor și echipamentelor industriale, acesta fiind trimis către organele de cercetare penală.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 84 controale efectuate, 147 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 80 de angajatori sancționați, 6 amenzi contravenţionale totalizând 19.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial