6 februarie 2023
Gările şi haltele CFR din judeţ ar urma să fie modernizate. Ce noutăţi îi aşteaptă pe călători

Gările şi haltele CFR din judeţ ar urma să fie modernizate. Ce noutăţi îi aşteaptă pe călători

Gările şi haltele CFR din judeţul Dâmboviţa ar urma să fie modernizate, a dat de veste, astăzi, Cornel Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, într-o conferinţă de presă la care a fost prezent şi şeful Companiei Naționale de Căi Ferate.

Oficialii au prezentat planurile pe care le au pentru transportul pe calea ferată.

“Astăzi, împreună cu directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate, Ion Alexandru Simu, am semnat protocolul de colaborare dintre Consiliul Județean Dâmbovița și CFR S.A., document care vizează atât introducerea de servicii de tren urban și metropolitan în Dâmboviţa cât și asigurarea conectării rețelei de căi ferate din județ cu principalele coridoare feroviare naționale. 📍 Intenția mea este ca, într-o primă etapă, să introducem servicii de tren 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 și metropolitan pe trei secțiuni feroviare existente, respectiv: 🚆 𝐌𝐢𝐣𝐚 – 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞;🚆 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢-𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞; 🚆 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 – 𝐓𝐢𝐭𝐮.

📍 În a doua etapă, pe lângă modernizarea gărilor și haltelor din județ, vom dezvolta noi servicii de transport călători pe ruta 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 – 𝐓𝐢𝐭𝐮 – 𝐒𝐚̆𝐛𝐚̆𝐫𝐞𝐧𝐢 – 𝐂𝐡𝐢𝐭𝐢𝐥𝐚, astfel încât să asigurăm conexiunea feroviară între rețeaua metropolitană a municipiului Târgoviște și rețeaua metropolitană București-Ilfov.📍 Sunt convins că, prin încheierea acestui protocol, vom reuși să facem din transportul cu trenul unul din mijloacele principale de transport de persoane și mărfuri. În acest fel, vom avea mai puține autoturisme și camioane pe străzile din județul nostru, dar vom putea călători rapid și mult mai economic atât între localitățile dâmbovițene, cât și în afara județului”, a precizat preşedintele CJD.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial