19 martie 2024
„Oxigen pentru generaţiile viitoare”, la Răcari!

„Oxigen pentru generaţiile viitoare”, la Răcari!

puietiSute de puieţi au fost plantaţi între Răcari şi Ghimpaţi, la iniţiativa primarului Marius Caraveţanu şi a echipei sale. Organizatorii s-au ghidat după motto-ul „Oxigen pentru generaţiile viitoare”, iar acţiunea s-a bucurat de un real success.

Alături de cei de la primăria Răcari au venit o mulţime de elevi, profesori, dar şi angajaţi ai Direcţiei Silvice Dâmboviţa, care au plantat peste 500 de puieţi.

„Am demonstrat cu toții că, indiferent de vreme sau de vremuri, trebuie să continuăm să avem grijă de mediul înconjurător, trebuie să redăm viaţă naturii, pentru a ne reda nouă şi generaţiilor viitoare o şansă la o viaţă sănătoasă. Dacă fiecare dintre noi plantează azi o floare sau un copac, mâine vom putea respira un aer mai curat.

În popor se spune că dacă un om a crescut un copil, şi-a contruit o casă sau a plantat un copac, nu a trăit în van. Cu siguranţă, despre cei care au iniţiat sau au participat la această acţiune se poate spune că şi-au făcut datoria pentru lumea în care trăiesc. Şi nu doar pentru ei, ci, mai ales, pentru generaţiile viitoare. În plus, au oferit un exemplu pe care ar trebui să-l urmeze cât mai mulţi oameni. Însă, legat de exemplul pe care copii sau oamenii mari, încearcă să-l ofere, s-a simţit şi o oarecare dezamăgire, determinată de faptul că, acum nici două luni, elevii Şcolii Gimnaziale Răcari au ecologizat zona în care s-au plantat puieţii. Am sperat că oamenii nu vor mai arunca gunoaie, gândindu-se că  pe acolo a trecut un copil ce nu a dat înapoi să adune cartoane, sticle, cutii, pungi etc. Din păcate, unii nu au învaţat nimic din acest exemplu oferit de nişte copii.

Dar, cum speranţa moare ultima, să sperăm că încet-încet şi aceşti oameni îşi vor schimba comportamentul şi vor dovedi mai mult respect pentru natura care ne ajută să trăim. Aşa cum ea ne respectă oferindu-ne condiţii pentru a trăi, aşa trebuie să o respectăm şi noi”, a subliniat primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial