4 decembrie 2022
Târgovişte – Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile

Târgovişte – Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile

46724534_1047701142076669_3128Comunicat de presă

Miercuri, 28 noiembrie 2018, Asociația Pentas Super Omnia împreună cu Asociația „Ambasadorii Prieteniei” organizează concertul cameral INTRA MUROS. Concertul va avea loc la Muzeul de Istorie din Târgoviște, începând cu ora 17.30.
Evenimentul face parte din suita de manifestări din cadrul proiectului Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile – Lobby și advocacy în Cetatea Târgoviștei care dorește să atragă atenția publicului asupra stării clădirilor de patrimoniu din orașul Târgoviște.
Vor interpreta: Anastasia Türqoise – soprană, Nermin Al Samman – soprană, Teodora Constantinescu – soprană, Gabriel Bucur – bariton, Camelia Cuzub – mezzosoprană, Andreea Marin – soprană, Laura Marin – soprană. La pian vor acompania Lidia Butnariu și Roman Manoleanu.
Coordonator muzical: Heliana Drăgușin
https://lobbyandadvocacy.weebly.com/
https://www.facebook.com/lobbyandadvocacy

Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei

Asociația Cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei” și Asociația Pentas Super Omnia derulează, până în martie 2019, proiectul „Zidurile au apărat oamenii, azi oamenii apără zidurile. Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei”. Scopul proiectului este acela de a mobiliza și solidariza comunitatea și autoritățile locale pentru protejarea și valorificarea patrimonial istoric al orașului Târgoviște.
Astfel, zeci de elevi și studenți se implică în demersuri legislative, istorice, educaționale și mediatice pentru a înțelege cum pot proteja patrimoniul cultural și cum pot salva istoria locală.
Prin acțiuni precum un flash mob, tururi ghidate pentru târgoviștenii care au dorit să afle istoria caselor din oraș, chestionare referitoare la activitățile posibil de desfășurat în casele monument istoric, scrisori adresate autorităților locale și naționale, dar și proprietarilor unor clădiri istorice, articole în presa online, prezențe la Columna TV și radiourile locale, promovarea proiectului la Festivalul Crizantema de Aur și spectacole de teatru, dar și în școli și întruniri ale cadrelor didactice, dezbaterea unei propuneri de politică publică, prezentarea unui minighid juridic cu privire la starea patrimoniului și, în acest moment, prin concertul la care luați parte, echipa proiectului Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei își dorește să atragă atenția societății civile și decidenților locali și, poate, să schimbe ceva în destinul clădirilor de patrimoniu din oraș și din țară.
Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial