26 aprilie 2024
O femeie din Titu-Târg a împlinit 100 de ani și citește fără ochelari. Care este secretul longevității sale

O femeie din Titu-Târg a împlinit 100 de ani și citește fără ochelari. Care este secretul longevității sale

La 100 de ani nu şi-a pierdut optimismul, în ciuda greutăţilor întâmpinate de-a lungul timpului şi încă citeşte fără ochelari.

Este vorba despre o femeie din Titu-Târg, care a sărbătorit un veac de viaţă şi a avut parte de o zi specială şi de daruri pe măsură.

Bunicuţa a dezvăluit şi ce stă în spatele unei existenţe atât de lungi.

Să venim și la 110 ani, din 10 în 10 ani, de acum încolo!

Cu zâmbetul pe buze – așa a sărbătorit Elena Marin cei 100 de ani de viată. În ciuda greutăților pe care le-a întâmpinat într-un veac, a rămas optimistă.

Mama i-a murit pe când ea avea 4 ani, iar singurul sprijin al familiei numeroase în care a crescut a fost tatăl. După ce s-a căsătorit a adus pe lume, la rândul ei, trei copii.

Soțul ei a fost plecat pe front, dar s-a întors cu bine acasă. A rămas însă văduvă în urmă cu 24 de ani.

Elena Marin: “Vasile al meu mai îmi trimitea câteodată și mie câte o scrisoare. Și nu puteam să o citesc până nu mă săturam de plâns”.

Secretul ei: îi iubește pe cei dragi și mănâncă zilnic fructe și lapte

Simpatica bătrânică nu se fereste să dezvăluie secretul longevității. Spune că îi iubește pe cei dragi și mănâncă sănătos – fructe și lapte în fiecare zi.

Elena Ion, nepoata: “Nimeni nu făcea cozonacul și pâinea ei, nimeni nu făcea gogoșile pe care le făcea ea, cu gem și cu nucă și curtea ei era plină mereu cu animale, să ne țină pe toți. Așa cum o vedeți pe mamaia, citește fără ochelari”.

De ziua ei, bunica a primit și colindători – un grup de tineri din oraș.

Gabriela Chițu, viceprimar Titu: “Eu am crescut aici și am văzut-o pe bunica în copilăria mea trecând de atâtea ori pe drum și iată-mă urându-i la 100 de ani un “La mulți ani!” din tot sufletul”.

Femeia are 5 nepoți și 7 strănepoți, care o vizitează ori de câte ori pot și o ajuta la nevoie.

“La mulți ani peste tot! La mulți ani, sănătate!”.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial