27 aprilie 2024

IPJ Dâmboviţa, pe urmele hoţilor din păduri!

www.mariusbuga.ro_images_padure1În cursul lunii decembrie a.c., având în vedere specificul sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul silvic.

Astfel, până în prezent,  au fost organizate 46 de acţiuni, din care 37 pe drumurile publice, pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos, 3 în fondurile forestiere şi 6 în pieţe şi târguri, pe linia verificării legalităţii operaţiunilor comerciale cu pomi de Crăciun şi coroniţe de brad.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 115 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de circa 74000 de lei.

Din totalul amenzilor, 36 au fost în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice .

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 43 mc material lemnos, 1460 de kilograme de cetină şi 3140 de coroniţe de brad a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

La activităţi, au participat şi reprezentanţi din cadrul I.T.R.S.V şi Direcţiei Silvice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial