Inspectorii ITM Dâmboviţa, controale la firmele de transport! Ce nereguli au descoperit | TargovisteNEWS

Inspectorii ITM Dâmboviţa, controale la firmele de transport! Ce nereguli au descoperit

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE VERIFICARE TRANSPORTATORI

La inițiativa Inspecției Muncii, I.T.M. Dâmbovița a organizat Campania de verificare a modului în care transportatorii rutieri de mărfuri și călători respectă legislația muncii referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă, detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaționale și la securitatea și sănătatea în muncă.

Prin desfășurarea acestei campanii s-au avut în vedere următoarele obiective: identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată, verificarea respectării termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), verificarea modului de utilizare și întreținere a echipamentelor de muncă destinate transportului de marfă și de persoane, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea legislației specifice domeniului transportului rutier privind timpul de muncă și de odihnă a șoferilor.

În urma acestei campanii au fost obținute următoarele rezultate:

-32 de angajatori verificați;

-sancțiuni aplicate: 9 în domeniul relațiilor de muncă și 52 în cel al securității și sănătății în muncă, valoarea amenzilor – 5500 de lei;

-neconformități constatate: neconcordanța între evidența timpului de lucru în pontajele centralizatoare și cea din aparatele tahografice, nerespectarea legislației privind acordarea repausului săptămânal, neacordarea concediului de odihnă, efectuarea instrurii periodice, din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, în afara programului de muncă.

Pentru toate acestea, în afara sancțiunilor aplicate, au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Inspector şef

Marius Lixandru

Life-Style

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

UNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali [...]