26 aprilie 2024

Fieni – A fost prins hoțul de biciclete

difieni1Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor de biciclete

Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!

Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!

Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !

Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!

Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei. Unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roată şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile!

Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta pe deasupra acestuia.

Scările de bloc sau alte anexe sunt locurile în care hoţii acţionează adesea.

De multe ori, bicicleta este lăsată pe timp de noapte sau pentru perioade mai lungi, asigurată de balustradă, în scara blocului. Modul în care se face accesul în scara blocului, atenţia pe care o acordăm persoanelor străine sau suspecte pe care le vedem în bloc sunt alte elemente care conduc la descurajarea infractorilor si protecţia crescută a bicicletei.

Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată sau al cărui preţ este foarte mic. Hoţii vor să vândă imediat bunul sustras. Refuzați astfel de chilipiruri şi în acest mod veți descuraja furturile de biciclete.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au identificat un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în ziua de 16 iunie a.c., ar fi sustras două biciclete lăsate nesupravegheate și neasigurate pe stradă.

Bunurile au fost recuperate și restituite persoanelor vătămate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial