7 mai 2024
Dâmboviţa – Sute de şoferi amendaţi, zeci de permise reţinute!

Dâmboviţa – Sute de şoferi amendaţi, zeci de permise reţinute!

razieÎn urma unei razii organizate, polițiștii de la rutieră și ordine publică au constatat 4 infracțiuni, au aplicat 760 de sancțiuni contravenționale, au reținut 38 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare și 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Polițiștii de la rutieră și ordine publică au organizat o razie în municipiul Târgoviște și în orașele Găești, Titu și Răcari pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 760 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 204.460 de lei.

Din totalul amenzilor, 262 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 178 pentru neportul centurii de siguranță, 23 pentru neacordare priorității de trecere pietonilor și 42 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Alte 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 4 pentru executarea de lucrări care implicau restricționarea circulației rutiere, fără avizul poliției rutiere și fără ca acestea să fie semnalizate corespunzător și 33 pentru abaterile comise de bicicliști.

8 pietoni au fost amendați pentru nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, alte 4 sancțiuni au fost aplicate la Legea 333/2003, 14 la Legea 61/1991 și 14 pentru încălcarea prevedeilor H.G 69/2002.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 38 de permise de conducere, dintre care 8 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 23 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, 1 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru consum de alcool.

Totodată, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial