Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, pe 3 noiembrie, la Târgovişte | TargovisteNEWS

Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, pe 3 noiembrie, la Târgovişte

mostenireaComunicat de presă

În toamna anului 1969, a avut loc prima ediţie a manifestării culturale pe care astăzi o numim Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”. Atunci, nimeni nu ar fi putut anticipa faptul că se punea piatra de temelie a celei mai longevive competiţii de literatură din ţară.

Ajuns la a XLIX – a ediţie, festivalul a devenit pe parcurs şi concurs de creaţie pentru tinerele talente, calitatea demersului cultural şi a actului creativ ridicându-se la cote tot mai înalte. În ultimii ani, Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” a căpătat noi dimensiuni şi conotaţii, prin prezenţa, la manifestările organizate, a mai multor oameni de cultură din Republica Moldova.

Aşadar, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană „I.H.Rădulescu”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România şi al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, vă invită să participaţi şi la această ediţie, care se va desfăşura în perioada 3-4 noiembrie 2017, la sediul Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”.

Deschiderea evenimentului va avea loc pe data de 3 noiembrie 2017, la ora 11.00 şi festivitatea de premiere pe data de 4 noiembrie 2017, la ora 15.00.

Compartimentul Comunicare

al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

 

Life-Style

VIDEO! N-ai mai văzut aşa ceva! Puştiul care a uimit juraţii de la Românii au talent!

Pustiul de 13 ani a socat juratii si publicul cu miscarile sale. Poate face ce vrea cu corpul sau, iar acest talent de “omul paianjen” l-a facut sa primeasca 4 de DA! Mihaela Radulescu:”Doamne, Gabi, esti copilul de caucic. Esti cea mai flexibila forma de viata pe care am vazut-o aici, pe scena. Acesta este [...]