20 aprilie 2024
Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, pe 3 noiembrie, la Târgovişte

Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, pe 3 noiembrie, la Târgovişte

mostenireaComunicat de presă

În toamna anului 1969, a avut loc prima ediţie a manifestării culturale pe care astăzi o numim Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”. Atunci, nimeni nu ar fi putut anticipa faptul că se punea piatra de temelie a celei mai longevive competiţii de literatură din ţară.

Ajuns la a XLIX – a ediţie, festivalul a devenit pe parcurs şi concurs de creaţie pentru tinerele talente, calitatea demersului cultural şi a actului creativ ridicându-se la cote tot mai înalte. În ultimii ani, Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” a căpătat noi dimensiuni şi conotaţii, prin prezenţa, la manifestările organizate, a mai multor oameni de cultură din Republica Moldova.

Aşadar, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană „I.H.Rădulescu”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România şi al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, vă invită să participaţi şi la această ediţie, care se va desfăşura în perioada 3-4 noiembrie 2017, la sediul Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”.

Deschiderea evenimentului va avea loc pe data de 3 noiembrie 2017, la ora 11.00 şi festivitatea de premiere pe data de 4 noiembrie 2017, la ora 15.00.

Compartimentul Comunicare

al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial