26 aprilie 2024

Electrica, drept la replică în scandalul stâlpilor sufocaţi de cabluri

www.mariusbuga.ro_images_electricaCĂTRE: Targoviste NEWS
REFERITOR LA: Articolul cu titlul Târgovişte, stalpii sufocati de cabluri”, publicat în data de 24 mai 2018

SOLICITARE DE DREPT LA REPLICĂ

Vă semnalăm faptul că, articolul cu titlul Târgovişte, stalpii sufocati de cabluri”, publicat în data de 24 mai 2018, în Targoviste NEWS,conține anumite informații eronate și neconforme cu realitatea.

Acest articol, bazat pe declarațiile domnului Cristian STAN, Primar al municipiului Târgoviște, prezintă informații neadevărate, afectând imaginea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord SA SDEE Târgoviște, parte a Grupului Electrica, motiv pentru care vă rugăm să publicați precizările referitoare la acest subiect, conform solicitării de mai jos.

În spiritul transparenței de care a dat dovadă în relația cu reprezentanții mass-media, Electrica a răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor de informații, furnizând nu doar răspunsuri clare şi punctuale, ci transmițând permanent și proactiv informații referitoare la orice subiect care privește SDEE Muntenia Nord SDEE Târgoviște.

De asemenea, vă reamintim că Societatea Energetică Electrica SA este o companie listată la bursele de la Londra și București, iar orice informație eronată diseminată în mass-media poate avea un impact financiar negativ asupra companiei.

Referitor la solicitarea de drept la replică vă rugăm să publicați următoarele:

În legătură cu articolul Târgovişte, stalpii sufocati de cabluri” Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord – SDEE Târgoviște, îşi exercită dreptul la replică, prin precizările de mai jos.

În ceea ce privește afirmația domnului Cristian STAN, Primar conform căreia “Zeci de cabluri care aparţin unor societăţi comerciale, ce prestează diverse activităţi, stau suspendate pe stâlpii din municipiu, cele mai multe dintre ele sunt nefuncţionale” aducem la cunoștință opiniei publice faptul că, după anii 1990, odată cu apariția operatorilor de cablu TV (CATV), s-a realizat infrastructura acestora pe stâlpii existenți, fără a solicita, în prealabil, Avizul de Amplasament de la SDEE Târgoviște. În momentul în care proprietarii cablurilor CATV și-au încetat activitatea, nu au dezafectat instalațiile, acestea rămânând pe stâlpii utilizați.

Totodată, referitor la afirmațiile domnului Primar Cristian STAN, conform cărora “Târgoviştea este sufocată de cabluri” și “nu primăria este proprietara stâlpilor, ci Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice” facem precizarea că, pe raza municipiului Târgoviște sunt trei proprietari de stâlpi, și anume: Primăria (aprox.50% din total), Asociația Investitorilor în Transport-Târgoviște (aprox 25%) și Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice (aprox 25%).

În acest moment, pe raza municipiului Târgoviște, există șapte operatori de CATV care au încheiate contracte cu SDEE Muntenia Nord, pentru închirierea stâlpilor.

Referitor la afirmația domnului Primar “Legat de iluminat, sunt zone unde încă mai există şi stâlpii vechi lângă cei noi, nu se renunţă la ei din cauza faptului că nu este infrastructura noastră, este infrastructura Electrica şi va trebui să intervină ei şi să facă ceva cu ei” menționăm că, SDEE Muntenia Nord nu deține pe raza municipiului Târgoviște stâlpi fără rețele aferente de distribuție a energiei electrice.

Vă mai informăm că, pe parcursul instalării rețelei proprii de iluminat public, Primăria Târgoviște nu a colaborat cu SDEE Muntenia Nord, asfel încât să fie evitate dublările de stâlpi in instalațiile orașului.

SDEE Târgoviște își manifestă disponibilitatea de a colabora cu Autoritatea Publică Locală, ca și până acum, pentru identificarea și promovarea unor soluții care să contribuie la sistematizarea instalațiilor electrice existente, în scopul comun de a oferi un mediu plăcut, atât locuitorilor orașului cât și turiștilor care vizitează vechea cetate de scaun.

Cu mulțumiri pentru înțelegere și colaborare,

Biroul de Presă SDEE Muntenia Nord-Târgoviște, 24.05.2018

___________________________________________________________________________

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord), parte a Grupului Electrica, este operatorul de distribuție a energiei electrice care deservește zona de Nord a Munteniei. Compania își desfășoară activitatea în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și Dâmbovița, având o arie de operare de aproximativ 29.000 kilometri pătrați.

Cu o tradiție de 120 de ani, SDEE Muntenia Nord oferă servicii pentru aproximativ 1.3 milioane de consumatori, prin intermediul unei rețele de distribuție cu o lungime de peste 73.000 kilometri și a unei echipe de peste 2.260 de angajați.

___________________________________________________________________________

Mai multe informații despre SDEE Muntenia Nord pot fi găsite pe platforma www.distributie-energie.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial