26 aprilie 2024
Şeful PSD Dâmboviţa crede că e urmărit de agenţii de informaţii!

Şeful PSD Dâmboviţa crede că e urmărit de agenţii de informaţii!

„A venit un domn de la instituţia statului că vor fi grupuri recalcitrante care se vor infiltra în rândul manifestanţilor şi vor acţiona haotic. Nu s-a întâmplat acest lucru. Am avut o colaborare bună cu jandarmii şi prin măsurile luate nu au incitat în nici un fel protestatarii. Nu am acceptat să se pună nici garduri, nici să vină cu forţe care să incite populaţia. Mulţumesc jandarmilor pentru colaborare.

Din păcate, nu pot să mulţumesc şi celorlalte instituţii ale statului care s-au aflat acolo pentru monitorizarea acestui miting de protest cu mijloacele din dotare. Mă refer aici la forţele speciale din cadrul Ministerului de Interne, în număr destul de mare, mă refer la agenţii de informaţii de la toate serviciile care monitorizau această acţiune de protest, deşi prin Constituţie şi prin statutul profesional, li se interzice nu numai participarea, ci şi monitorizarea acestor acţiuni pe protest legale, pentru că am avut autorizaţie pentru mitingul pe care l-am organizat şi am avut disponibilitatea totală, în calitate de organizator oferind informaţii instituţiilor statului cu mult timp înainte de obţinerea autorizaţiei.

Nu înţeleg de ce oameni care ar trebui să se ocupe de siguranţa naţională, ar trebui să se ocupe de probleme de ordine publică, care sunt în derulare în judeţul nostru, îşi pierd timpul pe banii contribuabililor să monitorizeze o acţiune autorizată. I-am văzut documentând audio, video, foto toată acţiunea şi mă gândesc unde vor ajunge aceste informaţii şi ce repercusiuni vor suporta cei care au participat la miting.

La ce le sunt necesare fotografiile, filmările, înregistrările, raportările de tot felul făcute de cei care au fost prezenţi la mitingul de protest? Mă întreb la ce le-a folosit să-şi deconspire chiar şi structura aflată sub diverse acoperiri, în condiţiile în care ne-am asumat acest miting, în condiţiile în care am asigurat în scris şi verbal autorităţile statului că acţiunile de protest vor fi unele responsabile, fără violenţă fizică şi fără acte care pot fi catalogate ca infracţiuni.

Practicile de poliţie politică şi ale statului dictatorial au revenit şi s-au instalat din nou în prerogativele instituţiilor din domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale”, a declarat deputatul PSD de Dâmboviţa Ion Stan, şeful PSD Dâmboviţa, fără să aducă însă vreo dovadă cu privire la cele afirmate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial