28 martie 2024

Târgoviște – “Respingem ideea de a primi refugiați!”

sirie3„Potrivit legislaţiei în vigoare, din câte ştiu eu, competenţe în această zonă a refugiaţilor au Oficiul Român pentru Imigrări şi Guvernul României. Esenţial este că numărul de refugiaţi, condiţiile în care se primesc refugiaţii sunt stabilite prin Hotărâri de Guvern, hotărâri care reprezintă acte administrative susceptibile de a fi atacate în Contencios Administrativ.

Dacă ar exista o Hotărâre de Guvern care impune cotă de refugiaţi pentru municipiul Târgovişte, primul lucru pe care l-aş face ar fi să atacăm în Contencios Administrativ acea Hotărâre şi să cerem suspendarea executării acesteia în baza Articolului 14-15 din Legea 554 a contenciosului administrativ. ăsta ar fi primul demers coroborat cu contestarea în Contencios Administrativ a tuturor actelor subsecvente emise fie de Serviciul Român pentru Imigrări, fie de Guvernul României, privind stabilirea locaţiilor, a alocaţiei de hrană şi aşa mai departe.

Ţări precum Germania se confruntă cu dificultăţi enorme cu privire la gestionarea refugiaţilor, infracţionalitate crescută şi alte lucruri care ne determină, fără a intra neapărat într-o analiză detaliată, să respingem ideea de a primi refugiaţi.

Asta am face noi, dacă ai o acţiune juridică eficientă poate se reorientează către alte zone, este problema fiecărei administraţii locale în parte dacă ştie să-şi gestioneze situaţia.

Mă gândesc că este bine să se cunoască faptul că administraţia din Târgovişte ştie ce are de făcut”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial