Disperare printre localnicii din Lunguleţu. A apărut alt focar de pestă porcină | TargovisteNEWS

Disperare printre localnicii din Lunguleţu. A apărut alt focar de pestă porcină

pest3Comunicat de presă

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 24.07.2019, ora 10.00, ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, într-o gospodărie din localitatea Lunguleţu, sat Lungulețu.
A fost adoptat, în cadrul ședinței, planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli, a fost aprobată decizia de plasare sub supraveghere în confirmare de pestă porcină africană și s-au stabilit zonele de restricție în jurul focarului.
Totodată, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, fiind plasați sub observație sanitară veterinară toți porcii de la nivelul localității, până la clarificarea situației sub aspect epidemiologic.
Solicităm în continuare sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. Precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat.
Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social.
Biroul de presă al Instituției Prefectului

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]