26 aprilie 2024

Dâmboviţa – Sute de şoferi au primit amenzi, zeci au rămas fără permise!

pris257 de sancțiuni contravenționale aplicate, 43 de permise de conducere reținute și 6 certificate de înmatriculare retrase sunt rezultatele obținute de polițiști în urma unei razii

La data de 08 decembrie a.c., polițiștii de la Serviciul Rutier, Biroul Rutier și Formațiunea Rutieră Găești au organizat o razie pe raza localităților Târgoviște și Găești și pe principalele drumuri din județ, pentru creșterea siguranței rutiere.

În cadrul activității desfășurate, polițiștii au aplicat 257 de sancțiuni contravenționale, dintre care 211 pentru încălcarea normelor rutiere, 17 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 14 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

28 de conducători auto au fost amendați pentru exces de viteză, 21 pentru neportul centurii de siguranță și 40 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor.

Pentru abaterile comise de biciciști au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, iar pentru indisciplina pietonală 22.

Valoarea totală a amenzilor este de 47.330 de lei, iar cea a bunurilor confiscate de 742 de lei.

Totodată, au fost reținute 43 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

accagCercetați pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii de la rutieră au întocmit dosare penale pe numele a șase bărbați pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Cinci dintre aceștia au fost depistați la volanul unor vehicule, deși nu posedau permise de conducere.

Altul a fost surprins în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a șofa.

Exemple:

Un bărbat de 49 de ani, din Produlești, a fost depistat de polițiștii Secției nr.9 Poliție Rurală Mătăsaru, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, fără a deține permis de conducere și fără a avea remorca înmatriculată.

Un alt bărbat din București a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Găești, fără a avea permis de conducere.

Cu ocazia legitimării, acesta s-a prezentat ca fiind o altă persoană.

pucm1Acțiuni ale polițiștilor din Găești, Răcari și Fieni

Polițiștii din cadrul Formațiunii Găești au acționat pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiuni la regimul rutier, au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale și au reținut 25 de permise de conducere.

Din totalul amenzilor, 23 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care traversau strada prin loc permis, iar 15 pentru nerespectarea regulilor de către bicicliști.

Valoarea totală a amenzilor este de 12.420 de lei.

  • În urma unei acțiuni organizate de polițiștii din Răcari, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la Legea 61/1991 și 1 la Legea 171/2010.

De asemenea, un bărbat a fost depistat în timp ce transporta ilegal material lemnos de esență stejar, iar altul, 40 de piei de bovine pentru care nu deținea documente justificative de proveniență și autorizație sanitar-veterinară.

  • În urma unor controale efectuate pentru verificarea activităților de comerț, polițiștii din Fieni au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea, au confiscat 160 de țigarete.

viold5Acțiune a polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște și de la secțiile de poliție rurală din arondare au acționat pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În cadrul activității, polițiștii au legitimat 259 de persoane și au controlat 189 de vehicule.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 17 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Pentru încălcarea normelor rutiere, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, au reținut 16 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Valoarea amenzilor se ridică la 32.955 de lei.

Ca măsură complementară, au fost confiscate 920 de țigarete, 70 de kilograme de legume, 73 de pâini și băuturi alcoolice pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

Totodată, pe numele unui bărbat de 45 de ani, din Niculești, a fost întocmit un dosar penal după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial