26 aprilie 2024
Dâmboviţa: Societăţile care funcţionează FĂRĂ AVIZUL DE SECURITATE LA INCENDIU, SIGILATE ŞI ÎNCHISE!

Dâmboviţa: Societăţile care funcţionează FĂRĂ AVIZUL DE SECURITATE LA INCENDIU, SIGILATE ŞI ÎNCHISE!

prevenire„Am câteva precizări pe care trebuie să le luăm foarte în serios pentru că la fiecare ședință când mai foloseam câte o situație de genul sau anunțam schimbarea legislației, le luam în râdere sau în derâdere sau ne eschivam de faptul că lasă că o să mai meargă, o să vedem ce o să mai facem…

În luna iulie a acestui an, prin Legea 170, s-a modificat Legea 307 privind apărarea împotriva incendiilor, ea a venit și a modificat cuantumul sancțiunilor care se ridică până la 100.000 lei, iar după evenimentul de la Clubul Colectiv din București, Guvernul a emis Hotărârea 915 privind desfășurarea unor controale de specialitate în toate obiectivele de alimentație publică, respectiv baruri, restaurante, cluburi.

pietreanuÎncepând cu data de 6 noiembrie a.c., cadrele inspecției de prevenire a situaților de urgență desfășoară acțiuni ample de identificare a tuturor operatorilor economici care funcționează fără avizul de securitate la incendiu sau care nu respectă normele, chiar dacă au autorizație.

Deja la nivelul județului s-au închis câteva obiective, s-au sigilat, s-au aplicat sancțiunile contravenționale de la 30.000 la 100.000 lei.

Interesul nostru nu este nici să amendăm cetățeanul, nici primăriile, interesul nostru a fost din totdeauna intrarea în legalitate.

Foarte mulți dintre primari au încercat prin diferite metode să evite aceste avize și autorizații, dar la momentul actual nimeni nu o să mai poată să mai intervină pentru cineva, trebuie să se respecte legea.

A apărut și OUG 52/2015 care spune foarte clar că, acolo unde se identifică încălcări grave ale cerințelor esențiale de securitate la incendiu, obiectivul, indiferent de categoria lui, se închide, se sigilează, se aplică sancțiunile contravenționale stabilite în legislație, urmând să fie redeschise la intrarea în legalitate.

În aceste două luni cât mai avem până la sfârșitul anului, o să fim axați pe aceste obiective care pun în pericol viața cetățenilor, dar după 1 ianuarie vor fi parcurse toate obiectivele, școli, primării, absolut toate instituțiile unde lucrează cetățeni”, a declarat șeful ISU D\mboviá, col.Mirel Pietreanu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial