26 aprilie 2024

Primăria Târgovişte – Controale fulger în baruri şi restaurante după tragedia din Capitală

cstanp1„Referitor la cluburi, pub-uri, menţionez faptul că începând cu luna aprilie a acestui an la nivelul Primăriei Târgovişte a fost aprobată o procedură operaţională potrivit căreia orice autorizaţie care se eliberează pentru activităţile din clasa 5610 – restaurante, 5630 – baruri trebuie să prezinte autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor.

Deci nu se eliberează autorizaţii şi nu s-a eliberat autorizaţie de către Primăria Târgovişte fără a exista această autorizaţie de prevenire şi stingere a incendiilor.

În situaţia în care nu era necesară, potrivit legii, obţinerea unei asemenea autorizaţii, lucrul acesta s-a făcut pe baza unei adrese oficiale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin care se menţiona faptul că pentru spaţiul respectiv nu este nevoie de autorizaţie pentru securitate la incendiu.

Cred că în Târgovişte nu sunt mai mult de trei, patru cluburi funcţionale, sunt mai multe baruri şi restaurante. Am discutat cu reprezentanţii Primăriei, le-am atras atenţia în mod deosebit că la avizele anuale pe care trebuie să le obţină pentru aceste activităţi este nevoie să ia întreg dosarul şi să analizeze perioada de valabilitate la tot ce a însemnat dosarul de autorizare, şi mă refer la autorizaţia sanitară, sanitar- veterinară, autorizaţia de mediu, autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor.

În momentul de faţă avem o temă de control pe care o s-o înaintez Poliţiei Locale pentru a face o analiză completă din punct de vedere al existenţei autorizaţiei. Vom vedea care sunt concluziile…

Până acum nu a existat un control sistematic aşa cum vrem să facem în acest moment, cert este că spre deosebire de alte unităţi administrativ teritoriale, la Târgovişte autorizaţia de funcţionare baruri, restaurante, nu se dă fără această autorizaţie de securitate la incendiu”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial