26 aprilie 2024

Dâmboviţa – Infracţiuni pe drumurile publice

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit pentru control, pe raza comunei Nucet, un moped condus de un bărbat, de 40 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul condus nu era înregistrat în circulaţie.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi “punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”.

Alţi doi bărbaţi, de 28 şi 45 de ani, sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”, după ce au fost depistaţi la volanul autoturismelor sub influenţa alcoolului.

Exemplu:

Numitul I.I., de 28 de ani, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Postîrnacu, nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident au rezultat numai pagube materiale.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, numitul I.I. prezentând o alcoolemie de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

www.mariusbuga.ro_images_grau2200 de kilograme de cereale, confiscate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat o acţiune pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu cereale.

În urma controlului la o societate comercială, poliţiştii au descoperit 2200 de kilograme de porumb, deţinută în vederea comercializării, pentru care agentul economic nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, iar întreaga cantitate de produs cerealier a fost ridicată în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial