27 aprilie 2024

Crucea Roşie Dâmboviţa – Demonstraţii de prim ajutor

www.mariusbuga.ro_images_crucearCOMUNICAT

 

4 iulie – Ziua Crucii Roşii Române

În 2014, în data de 4 iulie, de Ziua Crucii Roşii Române vom sărbători 138 de ani de acţiuni umanitare neîntrerupte. Principiile ce stau la baza acestor acţiuni depăşesc graniţele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roşii. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea  sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale.

In ciuda consecintelor din ce in ce mai insemnate ale inundatiilor, alunecarilor de teren, furtunilor si altor dezastre naturale, noi am ramas aici.  În trecut, acum şi pe viitor, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa infrunta provocarile vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane.  Si de acum inainte vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care il oferim comunitatilor in situatii dificile, dar si prin educarea si informarea populatiei pentru a preveni aceste situatii.

Activităţi premergătoare organizate:

Pregătire intensivă cu echipajul “Sanitarii Pricepuţi” al Liceului Petru Cercel Târgovişte în vederea participării la Competiţia Naţională ce se va desfăşura la Popiana Pinului, jud. Buzău în perioada 25-30 iulie 2014.

Organizarea unui seminar de pregătire a unor voluntari ai CR Dâmboviţa în vederea creării unui număre de 17 instructori de prim ajutor în perioada 4-6 iulie 2014 la Gâlma, jud. Dâmboviţa

Pregătiri ale detaşamentului de intervenţie în caz de dezastre al Filialei pentru asistenţă perioada de week-end şi activităţi cultural-sportive.

Organizare de cursuri de prim-ajutor şi desfăşurare de activităţi legate de proiectul “Banca de Alimente”

În data de 4 iulie 2014 începând cu ora 9,00 până la orele 14,00 se va instala un cort de Cruce Roşie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roşii Române, se vor realiza demonstraţii de prim ajutor şi se vor efectua în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetăţenii din Municipiul Târgovişte.

Le mulţumim tuturor celor care au fost alaturi de Crucea Rosie şi îi invităm să rămână alături de noi, pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi şi prestigioase organizaţii din Romania!

FII VOLUNTAR, FII CRUCEA ROŞIE!

 

 

 

DIRECTOR

 

Popescu Gheorghe

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial