26 aprilie 2024

CONTROALE la Fieni, Găeşti şi Dragomireşti!

2(1)Poliţiştii continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Poliţiştii dâmboviţeni au continuat acţiunile pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silviculturii, pe raza localităţilor Fieni, Găeşti şi Dragomireşti.

Activităţile au constat în verificareacircuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Pentru verificarea legalităţii transportului de material lemnos, poliţiştii au controlat 148 de vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.900 de lei şi a fost constatată o infracţiune la Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Ca măsura complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 11.5 m³ de material lemnos tăiat ilegal sau a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

Exemple:

Poliţiştii din Fieni au depistat patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 77 de ani, toţi din Runcu, în timp ce tăiau ilegal 12 arbori, esenţă molid, dintr-o pădure proprietate privată, situată pe raza localităţii Brebu.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Ialomicioara.

Totodată, poliţiştii găeşteni au depistat un bărbat în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 m³ de lemn, din specia fag, fără documente justificative de provenienţă ori transport.

Un alt bărbat de 34 de ani a fost sancţionat contravenţional de poliţiştii din Dragomireşti, după ce a fost depistat transportând cantitatea de 1.5 m³ de material lemnos, esenţă stejar, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial