27 aprilie 2024

Ce supărare are preşedintele CJ Dâmboviţa! “Din păcate, în momentul acesta nu putem să facem nimic”

tutuianu„Mă interesează, în primul rând, să găsim soluţii de finanţare pentru lucrările de investiţii mari pe care le are Spitalul Judeţean. Din păcate, rezultatele pe care le avem până astăzi sunt nesatisfăcătoare. Nu am reuşit să convingem miniştrii Sănătăţii care s-au perindat în Guvernul Tehnocrat de nevoia de a ne sprijini în realizarea acestor investiţii.

Exemplul cel mai cunoscut e Dispensarul TBC de la Dealu Mare, unde am executat lucrări de peste 1, 200- 1,300 de mii de lei şi nu avem nici un fel de alocare financiară. Am plătit o parte din facturi din rezultatele activităţii noastre, deşi există un contract încheiat cu Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, nu am reuşit să obţinem niciun fel de finanţare pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, pentru secţia de medicină nucleară, pentru Spitalul TBC de la Moroeni unde licitaţia a fost făcută şi, din lipsa resurselor financiare, nu putem încheia contractul de execuţie de lucrări şi avem o finanţare parţială pentru staţia de oxygen.

Mă preocupă să cumpărăm aparatele pentru care am aprobat achiziţia, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, pentru că privesc Unitatea de Primiri Urgenţe, unde sunt cele mai multe probleme şi nemulţumiri. Precizez că avem pregătite două proiecte cu finanţare europeană şi aşteptăm să se deschidă axa de finanţare prin Programul Operaţional Regional şi să adaptăm cele două proiecte la ceea ce ne cere ghidul de finanţare.

Din păcate, în momentul acesta nu putem să facem nimic, cât timp ghidul nu este publicat.

Am discutat despre funcţionarea Centrului de la Titu, unde asigurăm din ce în ce mai greu personal de specialitate necesar, despre echilibrarea financiară a spitalului, reducerea cheltuielilor şi dimensionarea corectă a veniturilor, inclusiv încasarea veniturilor proprii ale spitalului, altele decât cele ce ţin de Casa de Sănătate, despre prevenirea infecţiilor nosocomiale şi despre raportarea lor corectă, despre programele naţionale de sănătate şi despre chestiuni organizatorice, cum ar fi accesul în curtea Spitalului Judeţean”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial