27 aprilie 2024

Ce se întâmplă în opt localităţi din Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_atutuianu„Noi am făcut toate eforturile ca să putem să adjudecăm cât mai multe lucrări din economiile realizate pentru contractele care privesc judeţul Dâmboviţa.

Am avut deja o întâlnire cu 20 de primari de localităţi, la care au participat şi constructorii, pentru că esenţial este să-şi asume finalizarea lucrărilor până la data de 31 decembrie 2015.

Au participat primarii din Târgovişte, Moreni, Fieni, Răcari, Aninoasa, Bărbuleţu, Cândeşti, Crevedia, Crângurile, Doiceşti, Gura Foii, Morteni, Moţăieni, Pietroşiţa, Pucheni, Raciu, Runcu.

Dintr-o analiză pe care am făcut-o, s-ar califica localităţile Pucheni, Gura Foii, Răcari, Costeşti Vale, Răzvad, Moreni, Fieni şi Sălcioara.

Pot fi finanţate lucrări executate sau aflate în diferite stadii de execuţie care au posibilităţi certe de finalizare până la sfârşitul anului.

În cazul proiectelor finanţate din bugetul local, deci din surse proprii, actul normativ dă posibilitatea celor care accesează acest mecanism să beneficieze de până la 100% din sumele finanţate de autoritatea locală. Este extraordinar de important să aloci zece miliarde pentru o investiţie şi să primeşti banii înapoi.

În cazul proiectelor finanţate iniţial din bugetul de stat, actul normativ dă posibilitatea celor care accesează acest mecanism să beneficieze de până la 25% din sumele finanţate de la bugetul de stat pentru finanţarea altor proiecte de infrastructură incluse în strategiile de dezvoltare locală.

Gândiţi-vă că o localitate ca Pucheni are lucrări de apă de 70-80 miliarde sau Sălcioara are lucrări de 140 miliarde… S

ă primeşti 25% ca să poţi face alte lucrări de dezvoltare locală, cred că este echivalentul bugetului localităţii pe un an”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial