19 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Ministerul Energiei este dator să iasă urgent cu explicaţii”

Deputatul Daniel Blaga – “Ministerul Energiei este dator să iasă urgent cu explicaţii”

“Nu-i atat demult timp de când USR a avertizat cu privire la „explozia” iminentă a celor 40 de miliarde de lei calculați de ANRE ca fiind datoria Guvernului pentru plafonare.

Azi, aflăm că Ministerul Energiei a cerut la rectificarea bugetară 31,6 miliarde de lei în contextul schemei de plafonare și compensare a facturilor, însă Ministerul Finanțelor a decis că le va da doar 2,4 miliarde.

Rămâne astfel neacoperită o gaură (neagră) de peste 29 DE MILIARDE, bani ce ar trebui dați cu riscul falimentului. Vestea asta vine înspre finalul verii, într-o perioadă în care, încet încet, Guvernul de 50 de bani PSDNL ar trebui să înceapă deja să găsească soluții astfel încât dezastrul energetic fără precedent de anul trecut să nu se mai repete.

Atâta doar că, momentan, se pare că anul acesta va fi chiar mult, mult mai rău. Iar Ministerul Energiei e DATOR să iasă cu explicații. Azi. Acum. Nu mai încolo…”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial