Arhiepiscopul Târgoviştei, alături de ministrul Rovana Plumb, noul şef al PSD Dâmboviţa | TargovisteNEWS

Arhiepiscopul Târgoviştei, alături de ministrul Rovana Plumb, noul şef al PSD Dâmboviţa

1dec-arh1   În prezența a numeroși credincioși, a unor oficialități județene și municipale, a parlamentarilor județului Dâmbovița, precum și a Doamnei Ministru Rovana Plumb, sâmbătă, 1 decembrie 2018, înaintea Monumentului Eroilor din centrul Municipiului Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a săvârșit slujba de Te Deum, cu ocazia Zilei Naționale a României, la un veac de la înfăptuirea acestui important moment național.
După oficierea sfintei slujbe, împreună cu Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, alți preoți din istorica Cetate de Scaun munteană și din împrejurimi, Înaltul Ierarh a participat la ceremonialul depunerii de coroane, din partea diferitelor instituții și organizații, ocazie cu care au fost rostite discursuri festive, iar, apoi, a avut loc tradiționala paradă militară.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat nevoia de unitate și solidaritate națională, alături de concentrarea tuturor factorilor responsabili pentru aprofundarea dezvoltării județului nostru, ca mărturie de patriotism și de omagiere a sacrificiului înaintașilor noștri. Mitropolitul Nifon a evidențiat aportul, prin secole, al Bisericii noastre străbune la realizarea Marii Unirii, accentuând promovarea unității de limbă și de credință, a conștiinței naționale,precum și sprijinul acordat educației și culturii, ca aport național fundamental al credinței strămoșești, la zece decenii de la realizarea României Mari. Jertfa generațiilor trecute ne obligă să ne manifestăm cu demnitate și unitate și să lăsăm, celor care vin după noi, această comoară sfântă: iubirea de neam, patrie și credință, daruri de mare preț și fundamentul oricărei existențe românești, pașnice, depline și prospere!

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Life-Style

Regulile de călătorie cu avionul se schimbă din iunie. Măsuri pentru pasageri și personal

Agenția Europeană de Siguranță în Aviație a emis un ghid pe baza căruia fiecare aeroport şi linie aeriană vor impune măsuri pentru pasageri și personal. Dacă un pasager are febră de peste 38 de grade, îi este luată din nou temperatura, apoi este consultat de un medic, eventual, chiar pe aeroport. Aeroporturile sunt încă goale, [...]