27 aprilie 2024

AI O ZI PROASTĂ? Ia de-aci mesajul prefectului de Dâmboviţa, Ioan Marinescu, de Ziua Persoanelor Vârstnice! JURI CĂ E UN LUNG ŞIR DE PERLE DE LA BAC!

prefectimNu mai avem cuvinte să descriem în ce hal s-a exprimat prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu, încercând să-i măgulească pe vârstnici printr-un mesaj, de ziua lor. Cu virgule între subiect şi predicat, cu litere în plus sau în minus, materialul care a plecat către mass media, spre a fi publicat, este de-a dreptul halucinant. Nici măcar loazele de la bacalaureat nu au fost capabile de o operă de asemenea măiestrie, cum este cea a reprezentantului Guvernului în teritoriu, la zi mare! Marinescu a ars-o ba cu „blestemul destinului” , ba cu “degradarea fizică sau morală” , ba cu „comoara incredibilă”, într-un text ce merită psihanalizat. Iată-l integral şi necorectat:

„Ziua Persoanelor Vârstnice, înseamnă înainte de felicitări și cuvinte frumoase, un moment de reflecție sinceră.

Ocrotiți și sprijiniți activ, ei sunt sau vor fi pentru țara respectivă un atu ; vor avea un rol bine definit în dezvoltarea ei.

Părăsiți sau ignorați, aceștia pot sfârși în degradare (fizică sau morală), iar țara poate sfârși într-un blestem al destinului.

Nu sunt proverbe sau vorbe de duh, ci învățăminte pe care le putem desprinde din trecut, și de ce nu, din prezent.

Iată rațiunea pentru care Ziua Persoanelor Vârstnice nu trebuie să însemne doar cuvinte meșteșugite, lipsite de conținut, ci acțiuni concrete.

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, sunt mândru să pot spune că acest Guvern și-a dedicat multe dintre prioritățile de guvernare sprijinului acestei categorii sociale si a corectat multe dintre nedreptățile abătute asupra ei.

Respectul nu se declamă la televizor, ci se traduce prin gesturi și acțiuni concrete, prin fapte bune.

Sprijinul nu se acordă prin declarații, ci prin politici publice dedicate primordial acestui segment social.

Seniorii țării nu sunt o povară, ci un câștig, o comoară incredibilă, un izvor de resurse și înțelepciune care așteaptă doar să fie folosit.

Dacă vom ști să facem asta și vom deschide ochii atent în jurul nostru, avem șansa ca respectul să ni se întoarcă, drept binefacere.

Dacă ne vom educa copii și nepoții în cultura binelui și prețuirii pentru Persoanele Vârstnice, vom culege noi înșine, peste ani, roadele acestei educații.

 

La mulți ani!

Cu prețuire,

Ioan Marinescu

Prefectul județului Dâmbovița”

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial