2000 de copii vor primi Prima Carte pentru acasă | TargovisteNEWS

2000 de copii vor primi Prima Carte pentru acasă

isjdbJoi, 1 noiembrie, ISJ Dâmbovița va găzdui o întâlnire cu directorii unităților școlare care au în subordine învățământul preșcolar din județ, întâlnire în cadrul căreia Asociația OvidiuRo va prezenta programul pilot de lectură în grădinițe Fiecare copil merită o poveste, deja lansat în județul nostru și va identifica, împreună cu directorii, modalitățile prin care aceștia pot susține educatorii și maximiza impactul acțiunilor care încurajează accesul la cărți și dezvoltarea vocabularului pentru copiii de vârstă preșcolară.

Întâlnirea va avea loc în Sala de Conferințe a ISJ Dâmbovița, în intervalul orar 09:00 – 10:30.

Vă invităm să ne fiți alături și să susțineți demersul nostru comun de încurajare a lecturii în grădinițe, așa încât să readucem împreună, pe agenda publică, mesaje legate de importanța accesului la educație de calitate pentru copiii din medii defavorizate, la nivelul întregii noastre comunități.

Programul Fiecare copil merită o poveste este implementat de Asociația OvidiuRo la nivel național și presupune oferirea de resurse educaționale - în special cărți ilustrate pentru copii - și formarea de profesori de învățământ preșcolar, cu scopul de a crește calitatea educației preșcolare în fiecare județ. 

În județul Dâmbovița, peste 500 de profesori de învățământ preșcolar urmează să fie formați, până la finalul anului, în metode de predare centrate pe dezvoltarea vocabularului, iar 2000 de copii vor primi Prima Carte pentru acasă -  două dintre intervențiile prin care, în parteneriat cu OvidiuRo, ne propunem să punem bazele unei infrastructuri  pentru educație preșcolară de calitate capabile să se dezvolte din ce în ce mai mult, în timp, în special în mediul rural.

Life-Style

Transfăgărășanul se închide de astăzi circulației rutiere. Cât timp va fi blocat accesul

De la 1 noiembrie Transfăgărășanul devine un drum închis circulaţiei rutiere. Accesul va fi blocat până anul viitor, la începutul lunii iulie. Drumul închis este deja semnalizat, iar cei care vor totuşi să se aventureze într-o drumeţie pot lăsa maşinile şi s-o ia la pas. Cu mare atenţie, însă, mai ales că de acum încolo [...]