19 aprilie 2024
Ziua Veteranilor de Război!

Ziua Veteranilor de Război!

🇷🇴”Sunt onorat și emoționat de fiecare dată când vă vorbesc. Pentru mine, Ziua Veteranilor este ca Ziua Națională. Pentru că rădăcinile sunt aceleași, lecția e aceeași.

Nimic nu se compară cu a avea înaintea ta un veteran. Pentru că sentimentul e copleșitor: stai față în față cu istoria, cu istoria trăită, nu cea din cărți. Pentru că el îți poate arăta palmele brăzdate de urme, nu doar cuvinte dintr-o carte, îți poate arăta cicatrici, îți poate vorbi despre ce a FĂCUT, despre ce a văzut, despre gloanțe, sacrificii, drame care, astăzi, ni se par inimaginabile.

Am învățat de-a lungul vremii că nimic nu e gratuit: nici liniștea, nici pacea, nici libertatea. Pentru ca ele să fie, acum, posibile, oameni bravi au „plătit” în trecut. Veteranii sunt oglinda noastră cea mai fidelă, care ne obligă să privim cu aducere și luare aminte. Sunt lecții de viață în carne și oase și depinde numai de noi dacă vom fi suficient de înțelegători să le însușim.

Vă mulțumesc și vă prețuiesc!”, a transmis Cristian StanPrimarul municipiului Târgovişte

🙏 ”La mulți ani, dragi veterani din #Dâmbovița și din întreaga Românie!

Vă îndemn pe toți să nu îi uităm pe acești eroi ai patriei noastre! Dacă-i uităm pe ei înseamnă că ne uităm pe noi, îi uităm pe bunicii și străbunicii noștri!

🙏 𝐂𝐢𝐧𝐬𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐨𝐧𝐨𝐚𝐫𝐞!”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial